Hasselts stadspark wordt tijdelijk ‘borstvoedingspark’

Gepubliceerd op 5 augustus 2021

De eerste week van augustus is traditioneel wereldborstvoedingsweek. Uit de meest recente cijfers van Kind en Gezin blijkt dat acht op de tien kindjes in de eerste 24 uur na de geboorte borstvoeding krijgen. Na zes dagen is dat nog 75 procent, eventueel aangevuld met kunstvoeding. Op de leeftijd van een half jaar krijgt nog 30 procent van de kinderen de borst. Toch blijft verdere sensibilisering nodig, zo blijkt uit het Belgische Borstvoedingsonderzoek 2021. Daaruit blijkt dat een op de drie vrouwen stopt met borstvoeding omdat er op het werk geen ruimte is om af te kolven of omdat het daar niet gewaardeerd wordt. Nochtans raadt de Wereldgezondheidsorganisatie aan om twee jaar borstvoeding te geven.

Speciaal voor Internationale Borstvoedingsweek wordt het Hasseltse stadspark voor even omgedoopt tot een ‘borstvoedingspark’. Het is een initiatief van Mirte Wolfs en Ann Cuypers, twee jonge moeders uit Limburg, die het taboe op borstvoeding in publieke plaatsen willen doorbreken. Donderdag 5 augustus (2021) nodigen ze alle mama’s die hun kindje de borst geven uit in het Hasseltse stadspark, aan het Cultureel Centrum. Ze hebben de goedkeuring van de stad Hasselt voor dit initiatief.

Kind en Gezin juicht het initiatief toe. “Het is fijn om te zien dat mama’s op die manier elkaar vinden”, zegt woordvoerder Niels Heselmans. “Borstvoeding geven gaat niet altijd makkelijk. Erover praten met andere mama’s kan zeker helpen om het langer vol te houden.”

Bron en meer info: I want to breast free @hasselt

Met steun van